Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 29.03.2024, 12:03

ЛИСКІВСЬКА ФІЛІЯ

 

ЦАРИЧАНСЬКОГО ЛІЦЕЮ

Меню сайту
Хто онлайн

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Візити і перегляди
Головна » Архів матеріалів

Книга – одне з найбільших чудес, створене людиною. З тих пір, як люди навчилися писати, всю свою мудрість вони довірили саме книгам. Адже вони відкривають нам навколишній світ, допомагають уявити минуле та зазирнути в майбутнє.

З метою залучення учнівської молоді до читання книг, розширення читацького кругозору учнів, популяризації книги як джерела знань у Лисківській філії Царичанського ліцею було проведено літературний калейдоскоп «Нехай вся Україна читає, бо книга усіх нас єднає».

Під час заходу говорили про виникнення і розвиток писемності, книгодрукування і виготовлення паперу, про те, якими були перші книги. Здобувачі освіти брали активну участь у літературних вікторинах «З якої казки?», «Тисяча мудрих сторінок», «Скарби української літератури», ерудит – конкурсах «Книга – джерело мудрості», «Читаємо українське, читаємо українською», пригадували прислів’я та приказки ... Читати далі »

Переглядів: 82 | Додав: tzabroda | Дата: 17.05.2023 | Коментарі (0)

На всій планеті у цей день весняний

Святкується щорічний день Землі.

І недаремно квітень буйнотравий

До цього дня прикрашує її.

22 квітня відзначається Всесвітній день землі,свято єднання народів планети у справі захисту навколишього середовища і збереження тих багатств і природних ресурсів, якими наділила нас природа.

Учні Лисківської філії Царичанського ліцею вносять свій маленький вклад у справу захисту та відновленню довкілля і приймають участь в акції "До чистих джерел".

Саме такі справи, такі дрібниці допомагають нам врятувати природу Землі, зберегти добробут нашого великого спільного Дому.

Переглядів: 74 | Додав: tzabroda | Дата: 21.04.2023 | Коментарі (0)

Людина - частина живої природи, вона мешкає у природному середовищі, бере з нього необхідні для життя їжу, воду, повітря.

Звернувшись до народних вірувань та легенд, ми бачимо героїв чи істот які пропагують хороше ставлення до природи. Саме тому люди мають оберігати природу.

20 квітня в Лисківській філії Царичанського ліцею в 3 класі був проведений усний журнал "Людина частина природи"класоводом Лутай І.А.

Учні третього класу охоче долучаються до екологічних ініціатив. Діти брали участь у випуску екологічних листівок "Планета наш дім" також учні переглядали м/ф "Мавка", долучились до створення виставки малюнків "Будь природі другом". Кожен з нас може зроби маленький внесок у збереження екології.

Майбутньому поколінню залишимо чисте довкілля!

... Читати далі »

Переглядів: 81 | Додав: tzabroda | Дата: 21.04.2023 | Коментарі (0)

Задля підвищення усвідомленості населення в екологічних і природоохоронних питаннях учнями Лисківської філії Царичанського ліцею була проведена акція, присвячена Українському Дню довкілля. Вона пройшла під гаслом "За чистоту Землі, красу і вроду!". Цей день став стартом активних практичних дій, спрямованих на захист навколишнього середовища.

Усі небайдужі жителі села були залучені до заходів із озеленення територій, збереження заповідних об'єктів, поширення екологічних знань. Шкільна родина вкотре показує свою активну громадянську позицію та пропагує іі серед односельчан. Діти допомогли у висаджуванні квітів, дерев, кущів; учні згуртувалися для прибирання сміття.

Такими простими діями кожен з нас може внести свій маленький вклад у боротьбі з заргозливою глобальною екологічною катастрофою. Тож упевнені, що головна мета акції – підвищення рівня свідомості українців в питаннях, що стосуються збереження безпеки навколишнього середовища - була досягнен ... Читати далі »

Переглядів: 79 | Додав: tzabroda | Дата: 21.04.2023 | Коментарі (0)

Великдень для всіх українців є найбільшим християнським таїнством, що символізує перемогу добра над злом. Кожна родина ретельно готується до цього свята- господині прибирають та прикрашають оселі, готують традиційні страви.

Наша шкільна спільнота теж не стоїть осторонь. Учнівське самоврядування "ТЕМП" разом з групою творчих дітей працювало над створенням великодніх писанок та малюнків Пасхи щоб занурити усіх в святкову атмосферу.

Таке продуктивне та цікаве дозвілля сприяє розвитку творчих здібностей та інтересів дітей, плекає любов до рідного краю, поглиблює знання про великодні традиції, символи і обереги нашого народу.

Нехай же як світло Воскресіння перемагає пітьму, так і наша держава переможе усіляке зло задля кращого майбутнього наших дітей!

... Читати далі »

Переглядів: 81 | Додав: tzabroda | Дата: 21.04.2023 | Коментарі (0)

12 квітня відзначається Всесвітній день авіації та космонавтики, це свято приурочене першому польоту людини в космос. У Лисківській філії Царичанського ліцею було проведено ряд заходів , які мали на меті ознайомити учнів з історією космонавтики, її творцями, розкрити роль українських вчених у розвитку цієї галузі.

Учні разом зі своїми наставниками створили відео-презентації «Космонавтика»(8-9кл.), продемонстрували виставку малюнків на тему «Космос очима дітей»(2-4кл.). Були проведені години спілкування «Україна та космос»(6-7), організовано перегляд відеофільму про першого космонавта незалежної України, героя України Леоніда Каденюка (5кл.). Саме завдяки йому на навколоземній орбіті вперше пролунав гімн незалежної України, був розгорнутий національний прапор та побував у космосі «Кобзар» Тараса Шевченка.

Учні 1 класу створювали з конструктора космічні ракети. Дивлячись на захоплені й радісні обличчя дітей, віриш, що май ... Читати далі »

Переглядів: 77 | Додав: tzabroda | Дата: 13.04.2023 | Коментарі (0)

7 квітня весь світ відзначає Всесвітній день здоров'я, який було започатковано на честь створення, а точніше – прийняття статуту Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) у 1948 році. Мета дня – привернути увагу підростаючого покоління до питань охорони здоров’я, залучення до здорового способу життя.

В цей день учні 8-9 класів Лисківської філії Царичанського ліцею взяли участь у проєкті «День здоров’я», а шестикласники створили колаж «Рух - це здоров'я». Для учнів було проведено уроки здоров’я

« Здорова родина – здорова країна» (5-7 кл.), «За здоровий спосіб життя»( 1-4 кл.), на яких говорили про складові здоров’я, заняття спортом та фізичною культурою, користь, яку вони приносять здоров’ю людини.

Найголовніше в житті - бути фізично здоровим, щоб мати сили і енергію на досягнення заповітних висот.

... Читати далі »

Переглядів: 80 | Додав: tzabroda | Дата: 13.04.2023 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 30 31 »
Вхід на сайт

Пошук
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Погода
Свята України
Праздники Украины

Copyright MyCorp © 2024
uCoz